Paul van Loon op zoek naar bedenkers verhaal

Redactie

Paul van Loon is op zoek naar een gezin dat hem op het idee heeft gebracht om het boek MeerMonster te schrijven. Jaren geleden kreeg hij een tip via de post, maar deze brief is hij kwijtgeraakt. De schrijver wil het gezin graag bedanken en doet daarom een oproep, zo laat uitgeverij Leopold weten.

"Het Nederlandse gezin dat mij het idee voor MeerMonster bezorgde, woonde destijds in Schotland en schreef een brief over de prachtige natuur in Schotland, en alle spannende zaken zoals het monster van Loch Ness. Het idee bleef wel hangen, maar de film in mijn hoofd kwam niet meteen. Tot anderhalf jaar geleden", aldus Paul. Hij reisde daarop zelf af naar Schotland om te kijken hoe het daar nu echt is.

In september 2014 lag het boek MeerMonster in de winkels. De auteur kreeg van veel journalisten en kinderen de vraag hoe hij op het idee voor het boek was gekomen. "Dat maakte me weer heel nieuwsgierig naar dit gezin. Graag wil ik de familie persoonlijk bedanken die mij deze tip gaf, en hun natuurlijk een exemplaar van MeerMonster geven. Ik weet nauwelijks meer iets van hen, maar vermoed dat de kinderen in het gezin nu tussen de tien en vijftien jaar oud zijn."