Wereldtitel snowboarder Bastiaansen

heywoodu

Snowboarder Erik Bastiaansen heeft op het WK voor junioren voor een schitterende prestatie gezorgd. De 17-jarige Havo 4-leerling pakte in het Chinese Yabuli het goud op de slopestyle. Hij werd in de kwalificaties vierde, waardoor hij in de halve finales mee moest doen om zich voor de finale te plaatsen, met succes.

"Ik besef het eigenlijk nog niet echt, maar ik ben ongelooflijk blij natuurlijk", liet Bastiaansen na afloop weten. "Ik stond dit seizoen al bij iedere wedstrijd op het podium, maar ik had niet verwacht dat ik hier zou winnen..dat hoopte ik natuurlijk wel, maar ik was al blij dat ik de finale haalde." 

Na de eerste run nam Bastiaansen de derde plek in, maar bij de tweede run wist hij zich met dezelfde serie tricks te verbeteren naar een score van 88,25 punten. Carlos Garcia Knight uit Nieuw-Zeeland kwam met 88,00 bijzonder dichtbij, maar het was niet genoeg om de Nederlander van het goud te houden. Met 82,25 punten pakte Mikko Rehnberg uit Finland het brons. 

In het komende seizoen wil Bastiaansen mee gaan doen in de 'echte' World Cup. Daarnaast heeft hij met zijn wereldtitel een startplek voor Nederland verdiend op de Jeugd Olympische Spelen van volgend jaar in het Noorse Lillehammer. Wie die startplaats in mag vullen wordt door middel van een selectieprocedure nog bepaald. "Hopelijk ben ik dat natuurlijk", aldus de kersverse wereldkampioen, die over zijn toekomst duidelijk is: "Mijn grootste doel is om zo lang mogelijk plezier te beleven aan het snowboarden."