Grafisch geweld in Bleszinski's opkomende f2p-shooter

Wouter (2dope)

Op PAX East zijn de eerste beelden getoond van het nieuwe project van Cliff Bleszinski, Project Bluestreak. Het betreft pre-alpha footage en veel wijzer over de game worden we niet, maar het toont vooral de kracht die het nieuwe team van Bleszinski, Boss Key Productions, uit de UnrealEngine4 weet te persen.

Project Bluestreak wordt een free-to-play shooter die uitgegeven wordt door Nexon. De game wordt ontwikkeld voor pc, maar andere platforms worden zeker niet uitgesloten. Cliff Bleszinski kennen we vooral van zijn prominente betekenis in games als Jazz Jackrabbit, Unreal en Gears of War.

Cliffy B. heeft beloofd dat het geen "pay-to-win"-constructie wordt. Of er sprake zal zijn van microtransactions kon hij nog niet zeggen. Wel gaf de Gears of War-peetvader te kennen dat free-to-play een concept is dat soms goed en soms beroerd wordt uitgevoerd. Als 'slecht' voorbeeld noemde hij Candy Crush en Zynga, als goed voorbeeld noemde hij League of Legends en Warframe.

De locatie die we zien is een van de (multiplayer)maps die straks speelbaar moet zijn. Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt.