Ecclestone ziet klantenchassis nog steeds zitten

Peterselieman

Formule 1-baas Bernie Ecclestone is nog steeds groot voorstander van het inzetten van klantenchassis in de sport, zo meldt hij aan de Daily Mail. Kleine teams zouden voor een bedrag van twintig miljoen euro twee oude chassis van topteams op de kop kunnen tikken, waarna ze zelf er een motor in kunnen zetten om te gaan racen.

Het zou de Formule 1 volgens Ecclestone veel goedkoper maken, maar de plannen kunnen op veel kritiek rekenen. "Daar snap ik dus niks van. De vier à vijf teams die de klantenauto’s afnemen rijden, samen met de andere teams, in een nieuw te vormen teamkampioenschap, maar mogen niet meestrijden om de constructeurstitel. En niemand die het zou merken. Het verandert niets aan de manier waarop het publiek de races te zien krijgt. Het spektakel blijft precies hetzelfde."

Ecclestone is er veel aan gelegen om de Formule 1 overeind te houden. Zo gaf hij aan de kleinere teams Lotus, Force India en Sauber negen miljoen euro om ze in Melbourne op de grid te krijgen. De grote renstallen zijn in ieder geval niet bereid veel in te leveren. "Ze zeggen dat het de sport naar beneden haalt. Ze zien het alsof ze in een hele rijke buurt wonen, en nu het aanbod krijgen naar een achterstandsbuurt te verhuizen. Daar willen ze niks mee te maken hebben."