Roberto Merhi tweede coureur bij Manor

Jan Willem (WEST)

Roberto Merhi heeft het laatste vrije Formule 1-zitje bemachtigd. De Spanjaard heeft een contract voor de openings Grand Prix in Melbourne getekend bij het team van Manor. Het Manor team, dat vorig jaar nog als Marussia door het leven ging is in de winter ternauwernood van de ondergang gered en start met een aangepaste 2014-auto in Melbourne.

Teamgenoot van de 23-jarige Spanjaard is de Brit Will Stevens. Stevens reed vorig jaar nog de laatste Grand Prix in Abu Dhabi voor Caterham. Merhi is dolgelukkig met zijn aanstaande Formule 1-debuut: "Ik kijk enorm uit naar mijn Formule 1-debuut bij het Manor Marussia F1 Team in Melbourne komend weekend. Het is een grote verantwoordelijkheid, maar ik ben klaar om deze stap in mijn carrière te maken en aan iedereen te laten zien dat ik van waarde kan zijn bij de ontwikkeling van het team," aldus de Europees Formule 3-kampioen van 2011.

Jordan King wordt de test-coureur van Manor. De 21-jarige Brit gaat dit combineren met een zitje bij Racing Engineering in de GP2-klasse. "Ik ben dolblij met mijn nieuwe baan als testrijder bij het Manor", vertelt King wiens vader een belangrijke rol vervulde met de redding van Manor/Marussia. "Het is een uitdagend project met veel leuke mensen en een echte kans op succes. Het is een stap dichter bij mijn doel: racen in de Formule 1."