Aanslag op politie in Sinaļ

Redactie

Bij een zelfmoordaanslag met een autobom op een politiecomplex op het Egyptische schiereiland Sinaï is dinsdag een voorbijganger om het leven gekomen en zijn 24 politieagenten gewond geraakt.

Agenten openden het vuur op de auto toen de bestuurder bij de toegang van het complex in El-Arish niet wilde stoppen, waarna explosieven in de auto tot ontploffing kwamen. Volgens een woordvoerder van het ministerie van binnenlandse zaken wilde de dader vermoedelijk doorrijden naar een nabijgelegen hotel dat voor veel agenten tot onderkomen dient.

Egypte kampt al jaren met een rebellie in de Sinaï, maar het aantal aanvallen op het leger en de politie is sterk toegenomen sinds het leger in 2013 de islamistische president Mohammed Morsi afzette. Een legerwoordvoerder deelde zondag mee dat Egyptische militairen in de eerste week van maart in het noorden van de Sinaï zeventig militanten hebben gedood. Drieëntwintig verdachte personen werden opgepakt en grote hoeveelheden wapens en munitie in beslag genomen.