Cocu: "PSV enige tegenstander van PSV"

heywoodu

De enige tegenstander voor PSV op weg naar de landstitel is PSV zelf. Die conclusie trok trainer Phillip Cocu zaterdag na de overtuigende zege van zijn ploeg op Go Ahead Eagles (0-3). PSV spoelde in Deventer de kater weg die het had overgehouden aan de verloren topper van vorige week tegen Ajax (1-3).

"Als wij op dit niveau blijven spelen, dan heb ik geen twijfel", zei Cocu. "We kunnen alleen onszelf nog in de weg zitten, wij zijn onze enige tegenstander. Het is heel simpel: we hebben het in eigen hand." In de Adelaarshorst bleek dat de onfortuinlijke nederlaag tegen Ajax geen sporen heeft achtergelaten bij de PSV'ers. "We speelden met flair, lef en uitstraling. Tegen Ajax verloren we onverdiend, maar dat hebben we snel van ons afgezet."

Het enige minpuntje voor Cocu was dat zijn elftal na een wervelende eerste helft na rust terugviel. "We wilden de tweede helft exact zo ingaan als de eerste en niet terugschakelen, maar we deden toch een stapje terug. We hebben niet hetzelfde kunnen brengen als voor rust, dat is jammer."