Golfer Luiten herstelt zich in Doral

Redactie

Golfer Joost Luiten heeft zich hersteld van zijn teleurstellende openingsronde bij het Cadillac Championship in het Amerikaanse Doral. Na zijn eerste ronde van 79 slagen had hij er voor de tweede rondgang tien slagen minder nodig. De Bleiswijker steeg hiermee van de 69ste naar de gedeelde 41ste plek.

"Die bogey op 18 was jammer om mee te eindigen", liet Luiten na afloop weten. "Maar ik heb vandaag gedaan wat ik moest doen, teruggevochten na de moeizame dag gisteren. Ik maak vandaag op hole 2 nog een domme 3-putt van vijf meter, maar later in de ronde ging het steeds beter lopen. Alles was gewoon een stuk beter dan gisteren. Een score onder de 70 is op deze baan altijd goed, dan zie je dat je flink terrein gaat winnen. Hopelijk gaat dat me morgen weer lukken."

De Amerikaan J.B. Holmes bleef aan de leiding. Maar na zijn sterke openingsronde van 62 had hij op de tweede dag 73 slagen nodig. Het verschil met zijn landgenoot Ryan Moore is twee slagen. 

De 'Blue Monster', de lastige baan in Doral, leidde tot veel frustratie bij Rory McIlroy. De Noord-Ierse nummer 1 van de wereld gooide op de achtste hole zijn club in het water. Hij sloot af met 70 slagen en staat hiermee gedeelde elfde