Voetbalvrouwen spelen gelijk tegen Finland

Redactie

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben vrijdag de tweede groepswedstrijd om de Cyprus Cup teleurstellend met 0-0 gelijkgespeeld tegen Finland, de mondiale nummer 23 op de FIFA-ranglijst. De ploeg van bondscoach Roger Reijners, elfde van de wereld, verloor woensdag het eerste duel met 1-0 van Australië (tiende). Maandag volgt de laatste groepswedstrijd tegen nummer zes Engeland.

Reijners besloot tegen Finland met elf andere speelsters te beginnen dan tegen Australië. "Tijdens dit toernooi willen we graag iedereen aan het werk zien. Wat dat betreft was het een prima wedstrijd om gespeeld en gezien te hebben. Er waren in dit elftal twee debutanten en een aantal speelsters die hun tweede of derde interland speelden. Zij moesten vol aan de bak tegen een sterke tegenstander", aldus Reijners.

Oranje bereidt zich voor op de eerste WK-deelname ooit. Finland is het enige land in de poule dat niet aan dit toernooi meedoet. In juni speelt Oranje in de groepsfase van het WK in Canada tegen het gastland (negende), China (dertiende) en Nieuw-Zeeland (achttiende).