Visser, Sedoc, Blauwhof en Ghafoor missen finales op EK indoor

Redactie

Nadine Visser is vrijdag letterlijk uit de EK indoor atletiek in Praag gestruikeld. De twintigjarige atlete kwam in de halve finales van de 60 meter horden ten val op het eerste hekje en haalde de finish niet.

Ze had zich vrijdagochtend nipt geplaatst voor de halve finales met een tijd van 8,12 seconden, iets boven haar persoonlijk record van 8,08.

De geboren Hoornse geldt als groot talent op de meerkamp, maar ze is ook erg snel op de horden. Vorig jaar verraste ze met twee bronzen medailles bij de WK voor junioren in het Amerikaanse Eugene (zevenkamp en 100 meter horden).

Ook Gregory Sedoc haalde de finale niet. Hij werd op één duizendste vijfde in zijn halve finale en miste daardoor nipt de eindstrijd. De eerste vier kwalificeerden zich voor de finale. 

Met 7,65 liep de Nederlander wel zijn beste tijd van het seizoen. Eerder op de dag had de 33-jarige Sedoc zich met de twaalfde tijd geplaatst voor de halve eindstrijd.

Update 17.15 uur

 Bjorn Blauwhof kon vrijdag bij de EK indoor atletiek in Praag niet boven zichzelf uitstijgen in de halve finales van de 400 meter. De Noord-Hollander eindigde in zijn heat als zesde en laatste en was daarmee uitgeschakeld voor een finaleplek.

Met zijn tijd van 48,38 onderscheidde hij zich evenmin. Hij was vrijdagochtend veel sneller in de series met 47,52. Toch was Blauwhof de enige van de drie Nederlandse atleten die de series overleefde. Liemarvin Bonevacia en Terrence Agard slaagden daar niet in.

Update 17.30 uur

Madiea Ghafoor kwam bij de dames in de halve finale van de 400 meter tekort om de eindstrijd te bereiken. De Nederlandse leek in het begin op weg naar een finaleplaats, maar liet zich in de bochten naar buiten dringen.

Ze finishte uiteindelijk als zesde in haar halve finale in 53,64. Eerder op de dag had ze in de series nog de tweede tijd neergezet (53,04).