NPO wil stoppen met Radio 6

Redactie

De soul- en jazzzender NPO Radio 6 is als het aan de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) ligt vanaf volgend jaar alleen nog als digitaal themakanaal te horen. De zender levert te weinig op, zei een woordvoerster donderdag na een bericht hierover in Het Parool.

De NPO is volgens haar bezig met een bredere bezuinigingsoperatie en moet hierbij scherpe keuzes maken. "Daarbij kijken we goed naar wat welk kanaal oplevert. De kosten van Radio 6, 3 miljoen euro, wegen niet op tegen het aantal luisteraars; zo'n 180.000 per week.'' Radio 6 moet daarom een digitaal themakanaal worden onder een van de hoofdzenders, waarschijnlijk Radio 2.stop soul en jazz gedraaid, zonder presentatoren.

Het is de bedoeling dat het muziekgenre van Radio 6 ook een plek krijgt op Radio 2. "We zijn NPO Radio 2 aan het vernieuwen en mogelijk komt de Zwarte Lijst hier terug'', vertelde de woordvoerster. Naast het voorstel voor Radio 6 wil de NPO ook het aantal websites en apps terugbrengen. Momenteel vindt nog overleg plaats met de omroepen over de voorgenomen bezuinigingsplannen.