Darters Kist, Van de Pas, Dekker en Ten Berge naar derde ronde UK Open

Boris (borisz)

In het Engelse Minehead strijden 147 darters dit weekend tijdens de UK Open. Vorige maand waren er zes kwalificatietoernooien voor de UK Open en Michael van Gerwen wist drie van de zes kwalificatietoernooien te winnen. De 96 beste darters van die kwalificatietoernooien plus tientallen amateurs doen mee aan de UK Open. 

Twaalf Nederlanders hebben zich geplaatst voor het hoofdtoernooi. Van Gerwen, Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort en Jelle Klaasen hebben zich al geplaatst voor ronde III. Jeffrey de Zwaan, Christian Kist, Jan Dekker en Benito van de Pas doen mee vanaf ronde II. Dirk van Duijvenbode, Joey ten Berge, Mike Zuydwijk en Jermaine Wattimena mochten direct aan de bak. 

Joey ten Berge, Benito van de Pas, Jan Dekker en Christian Kist hebben zich geplaatst voor de laatste 64 van de UK Open. Ten Berge won van Bett Claydon (5-1) en Wayne Jones (5-2). Van de Pas versloeg zijn landgenoot Jeffrey de Zwaan met 5-2. Dekker was met 5-3 te sterk voor Belg Mike de Decker en Kist won met dezelfde cijfers van Ian Moss.

Voor Mike van Zuydwijk zit het toernooi erop na een 5-3 nederlaag tegen Keegan Brown. Hij won in de eerste ronde nog van oud-wereldkampioen John Part.  

De loting voor de derde ronde volgt na afloop van alle partijen in de tweede ronde. Voor iedere ronde van de UK Open wordt opnieuw geloot en het is een volledig open loting. Het toernooi heeft daardoor als bijnaam de FA Cup of Darts. De derde ronde wordt vanavond gespeeld.

Uitslagen Nederlandse wedstrijden UK Open ronde I en II

Ronde Darter Darter Uitslag
1 Mike Zuydwijk John Part 5-2
1 Jermaine Wattinema Johnny Clayton 5-1
1 Joey ten Berge Brett Claydon 5-1
1 Dirk van Duijvenbode Mark Layton 3-5
2 Christian Kist Ian Moss  5-3 
2 Jan Dekker Mike de Decker 5-3 
2 Mike Zuydwijk Keegan Brown 3-5 
2 Jeffrey de Zwaan Benito van de Pas 2-5
2 Wayne Jones Joey ten Berge 2-5 
2 Jermaine Wattinema Kevin McDine 4-5

Alle uitslagen van de voorronde, eerste en tweede ronde zijn hier te vinden.