Eredivisie: preview speelronde 26

Sjors (Sj0rSz)

Komend weekend is het weer tijd voor een nieuwe speelronde in de Eredivisie. Vorig weekend bracht Ajax de achterstand op koploper PSV terug tot elf punten. In de kelder van de competitie zegevierde FC Dordrecht op Go Ahead Eagles, dus daar neemt de spanning steeds meer toe. Wat gaat er dit weekend gebeuren?

Vanavond begint deze speelronde met de wedstrijd tussen Willem II en FC Twente. Met name voor de Tukkers is het een roerige week geweest. De ploeg zit in een sportieve malaise en kreeg tot overmaat van ramp ook nog eens drie punten in mindering, vanwege financiële problemen. De ploeg uit Enschede kan een zege dus heel goed gebruiken. Dat geldt echter ook voor Willem II, dat in zijn laatste twee duels maar één punt pakte. Bovendien is het verschil tussen de Tilburgers en FC Twente slechts één punt.


Kan FC Twente een belabberde week positief afsluiten tegen Willem II? (PRO SHOTS / Toin Damen)

Een dag later is het de beurt aan Heracles Almelo en Vitesse. Dit affiche kende in het verleden een aantal hoge uitslagen: 6-1 (2011) en 3-5 (2013) vallen dan met name op. Voor Vitesse-coach Peter Bosz en zijn assistent Hendri Krüzen blijven duels tegen Heracles Almelo bijzonder. Beide heren hebben een verleden bij de zwart-witten. Of het drie punten voor de Heraclieden oplevert, is nog maar de vraag. Eerder dit seizoen werd het in Arnhem al 3-0 voor de thuisploeg.

Ook PEC Zwolle en SC Cambuur Leeuwarden nemen het dit weekend tegen elkaar op. Vorig seizoen werd deze competitiewedstrijd voor het eerst gespeeld en leverde een 2-0 zege voor de Zwollenaren op. Eerder dit seizoen bogen de Friezen in eigen huis een achterstand om in een 2-1 zege. In de beker werd Cambuur thuis echter verslagen: 2-3. De ploeg van trainer Ron Jans verloor wel zijn laatste vier duels.


PEC Zwolle won de vorige keer in de Eredivisie niet van SC Cambuur Leeuwarden. Dit weekend wel? (PRO SHOTS / Henk Jan Dijks)

FC Utrecht en AZ sluiten deze speelronde zondagmiddag af. De Domstedelingen boekten vorige week een goed resultaat met een gelijkspel tegen Feyenoord. AZ zegevierde in eigen huis tegen Willem II en won met 2-0. Eerder dit seizoen wonnen de Domstedelingen het onderlinge duel met de Alkmaarders met 3-0, maar AZ heeft een positieve vibe te pakken. Van de laatste zes duels werden er liefst vijf gewonnen. Mede daardoor is het verschil met concurrent Ajax nog maar zes punten.