Villarreal snoept punt mee uit Madrid

Boris (borisz)

Real Madrid heeft de voorsprong op FC Barcelona niet maximaal kunnen vergroten. Thuis tegen Villarreal bleef de ploeg van Carlo Ancelotti steken op een 1-1 gelijkspel.

Villarreal-coach Garcia Marcelino had zijn basiself behoorlijk opgeschud voor het duel met De Koninklijke. Onder andere topscorer Luciano Vietto, Uche en Denis Cheryshev kregen rust. Cheryshev ontbrak zelfs helemaal omdat hij eigendom is van Real Madrid en daarom niet mag spelen tegen zijn broodheer. Marcelino koos voor een veredeld B-elftal omdat Villarreal in Salzburg een zware Europese wedstrijd achter de rug had en komende week FC Barcelona op bezoek komt voor de beker. Villarreal moet dan een 1-3 nederlaag zien weg te poetsen.

De bezoekers uit Villarreal begonnen ondanks een wat minder sterke opstelling voortvarend. Het eerste gevaar kwam van spits Dos Santos, die een vrije trap via de muur naast de goal van Iker Casillas zag belanden. De daaropvolgende corner zorgde voor paniek in de achterhoede van Real. Moi Gómez leek te profiteren van deze situatie, maar zag tot zijn ontsteltenis hoe Dani Carvajal de bal met een oogstrelende snoekduik voor de lijn weghaalde.

Real Madrid liet vrijwel niets zien. Toni Kroos, doorgaans toch met een sterke trap, verprutste een tweetal voorzetten en ook Marcelo was ongelukkig met zijn schoten. Pas vlak voor rust nam Real Madrid het initiatief over van de bezoekers, nadat Villarreal-verdediger Bertrand Bailly buiten de lijnen gehecht moest worden. Zonder de boomlange Ivoriaan klopte Real nadrukkelijk op de deur, maar verder dan een kopbal van Raphaël Varane die net over ging, kwam het niet.

Een oliedomme fout aan het begin van de tweede helft. Na ruim vijftig minuten lag de bal ineens op de strafschopstip in het strafschopgebied van Villarreal. Met nog net geen wazari trok Bailly Ronaldo naar de grond, waarna de verdediger zich nog durfde te beklagen bij de leidsman. Ronaldo schoot zelf nummer dertig van het seizoen binnen.

De superster van Real Madrid kreeg in een tijdsbestek van nog geen tien minuten vervolgens twee flinke kansen op zijn tweede. Eerst stuitte hij oog in oog met keeper Sergio Asenjo op de sluitpost om een vijf minuten later een vrije trap van een meter of twintig over het doel te krullen.

Op jacht naar een punt bracht Marcelino na een goed uur spits Vietto dan toch. Dat had direct effect. Indirect had de Argentijn een groot aandeel in de 1-1 die vrijwel meteen tot stand kwam. Gerard ontving de bal van de invaller, wilde hem nog terugleggen maar zag dat het speeltuig via een Madrileens been terug voor zijn voeten kwam. Casillas was kansloos op de uithaal van de aanvaller.

Real Madrid schakelde een tandje bij en Ronaldo leek vrij snel orde op zaken te stellen. Nadat de maker van de 1-0 Bailly van zich had afgeschud stuitte de Portugees opnieuw op Asenjo. Een bijna zeker kopdoelpunt twintig minuten voor tijd werd wederom door Asenjo op sierlijke wijze uit het doel geranseld. Aan de overkant liet Vietto de kans op 1-2 liggen door op het moment suprême uit te glijden.

In de absolute slotfase kregen zowel Real als Villarreal kansen op de winnende, maar die kwam er niet. Met El Clásico op 22 maart in het vooruitzicht kruipt Barça dichter naar Real toe.


De topper in de Spaanse Primera División tussen FC Sevilla en Atlético Madrid is zondag in Sevilla geëindigd in 0-0. Atlético blijft daardoor derde op zes punten van koploper Real Madrid. FC Sevilla is acht punten onder Atlético vijfde, een plaats die recht geeft op de groepsfase van de Europa League. De beste drie gaan rechtstreeks naar de Champions League.

Het duel in Estadio Ramón Sánchez Pizjuan was een harde wedstrijd met uiteindelijk elf gele kaarten, waarvan zeven voor de bezoekers. Sommige daarvan hadden ook best rood kunnen zijn, zoals die voor de charge van Antoine Griezmann op de knie van Aleix Vidal. FC Sevilla had zeker in de eerste helft het beste van het spel en kreeg ook de beste kansen, maar beide ploegen scoorden niet.