Onttroonde Mulder heeft de pest in

heywoodu

Of hij er de pest in had na het mislopen van het brons bij de WK sprint in Astana? "Ja, natuurlijk", gaf de onttroonde Michel Mulder ronduit toe. "Met zo'n medaille heb je tenminste nog iets. Maar voor de derde of vierde plaats schaatste ik hier niet. Ik was alleen niet goed genoeg voor het podium, simpel zat."

Tweevoudig wereldkampioen Mulder moest met miniem verschil de derde plaats aan de Rus Alexey Yesin laten. "Maar de afstand met die andere twee was veel te groot", verwees hij naar de nieuwe kampioen Pavel Kulizhnikov en runner-up Hein Otterspeer. "Na mijn zilveren medaille op de 500 meter bij de WK afstanden twee weken geleden in Heerenveen hoopte ik dat ik ook bij dit toernooi weer zou kunnen aanhaken bij de echte toppers. Maar dat is mij helaas niet gelukt. Ik moet veel te hard werken voor de tijden die ik hier heb gereden. Daar baal ik behoorlijk van."

Mulder, olympisch kampioen op de 500 meter, wil zijn teleurstellende WK even laten bezinken. "Ik ben nu wel getergd, ja. Ik wil het gevoel terug dat het vanzelf gaat."