Stuntende agent betrapt dankzij dashcam

Marc (MPG)

Een politieagent die zich stuntend door Heerlen verplaatste, is door een alerte automobilist betrapt en gefilmd. Met een dashboardcamera legde de automobilist de capriolen van de stuntwout vast, meldt nieuwssite 1Limburg.

De opnames tonen hoe een agent op een brommer zich vorige week zondag rond 23.30 uur door een politieauto liet voortslepen. Tijdens deze stunt had de agent geen helm op. De rit voerde vanaf de Terhoevenderweg vanuit de richting Hoensbroek richting de autoboulevard aan de Beersdalweg. Een tweede politiewagen zou de stunt gevolgd hebben.

De korpsleiding is niet blij met de capriolen van de Limburgse hermandad. Volgens een woordvoerder is er 'met verbazing' kennis genomen van de stuntende bromsnor, en moeten de betrokken agenten bij hun chef op het matje komen. De stunt wordt door de leiding van de sterke arm ten strengste afgekeurd.

In het filmpje is de datum 4-2-2013 in beeld te zien, maar volgens de maker klopt dit niet. De datum van de dashcam loopt ongeveer twee jaar achter. De uniformen die in het filmpje te zien zijn, werden in 2013 nog niet gedragen.