Chelsea verslaat Tottenham Hotspur in finale League Cup

Redactie

Chelsea heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. De koploper van de Premier League versloeg Tottenham Hotspur in de finale van de League Cup. Het werd 2-0.

Een Chelsea-waardige vertoning was het niet. De ploeg van trainer José Mourinho speelde geen lekkere wedstrijd en dat was misschien wel logisch met het oog op de veel wisselingen die vooraf plaatsvonden. Petr Cech, Cesar Azpilicueta, Gary Cahill, Ramires en Willian hadden in de vorige wedstrijd tegen Burnley geen basisplaats, maar stonden nu aan de aftrap.

De spelers raakten alweer snel aan elkaar gewend. Hoewel het voetbal zeker niet goed was, kwam Chelsea vlak voor de rust op voorsprong. Verdediger John Terry, dit seizoen al vaker scorend belangrijk, aarzelde niet nadat hij een vrije trap van Willian in zijn voeten ontving.

Tottenham kwam met volle moed de kleedkamers uit na de rust, maar keek al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Daar leverde Tottenham-verdediger Kyle Walker een flinke bijdrage aan. Hij veranderde een schot van Cesc Fabregas dermate van richting, dat hij de goal op zijn naam

Chelsea parkeerde niet veel later de bus op karakteristieke wijze. Tottenham mocht het spel maken, maar de Blues deden er alles aan om een tegendoelpunt te voorkomen. Mourinho sleepte daarmee opnieuw een prijs uit het vuur.

Naast de League Cup ligt Chelsea ook op koers om de landstitel in Engeland te winnen. De club staat bovenaan in de Premier League, op vijf punten afstand van de grootste concurrent Manchester City.