Historische monsterzege skiër Hirscher

heywoodu

Skiër Marcel Hirscher heeft in het Duitse Garmisch-Partenkirchen ongekend hard uitgehaald naar alle concurrenten. Tijdens de reuzenslalom in de World Cup in Garmisch versloeg hij alles en iedereen met meer dan drie seconden, de grootste voorsprong in tientallen jaren.

Al na de eerste run had de Oostenrijker Hirscher een monsterlijk grote voorsprong van 1,99 seconden op zijn landgenoot Benjamin Raich. Alexis Pinturalt (2,15) en Fritz Dopfer (2,18) konden al niet meer binnen twee seconden van Hirscher blijven. Wereldkampioen Ted Ligety viel met de achtste plek op 2,84 seconden halverwege ernstig tegen.

In de tweede run kon Ligety zich nog naar voren werken, maar verder dan de vierde plek kwam hij niet meer. De Duitser Felix Neureuther liet een uitstekende tweede run zien en werkte zich op naar de tweede plek, voor Raich. Hirscher was uiteraard niet meer in te halen, maar toch ging hij niet rustig naar beneden. Hij wist zijn voorsprong uiteindelijk uit te bouwen tot liefst 3,28 seconden. 

De laatste keer dat een mannelijker skiër een wedstrijd in de World Cup met meer dan drie seconden verschil won was in het seizoen 1981/82, toen de legendarische Ingemar Stenmark in Kitzbühel de slalom met 3,16 seconden verschil won. Drie jaar eerder won dezelfde Stenmark in Courchevel de reuzenslalom met 3,73 seconden, de laatste keer dat iemand een groter gat sloeg dan Hirscher op zondag. Inmiddels is Hirscher zo goed als zeker van de eindzege in de World Cup op de reuzenslalom. In de vorige twee seizoenen ging die titel naar Ligety.