Force India wil financiële hulp Ecclestone

Peterselieman

De financiële situatie bij het Formule 1-team Force India blijft penibel. De renstal uit Silverstone heeft F1-baas Bernie Ecclestone verzocht het prijzengeld van 2014 eerder uit te betalen, zodat er meer lucht is. Deelname aan de seizoensopener in Australië is niet in gevaar, zo bezweert vice-teambaas Bob Fernley.

Force India kent een lastige winter en kwam door financiële problemen pas deze week bij de derde en laatste wintertest met de 2015-bolide op de proppen. De eerste test werd geschrapt, terwijl vorige week met de auto van vorig jaar getest werd. De reden hiervoor was volgens Fernley een combinatie van factoren. Zo moesten leveranciers eerder dan gebruikelijk betaald worden, iets wat de cashflow negatief beïnvloedt.

Fernley heeft dan ook aan Autosport laten weten dat het Formula One Management van Ecclestone om hulp is gevraagd, maar dat er nog geen geld overgemaakt is. Ondanks de weinige beschikbare financiële middelen moet de race in Melbourne gehaald kunnen worden.

"Het zal zeer lastig gaan worden, maar zoals gewoonlijk komen we hier wel doorheen. Op dit moment bouwen wij de tweede auto, maar het is niet gemakkelijk, zoals dat de hele winter al niet was. Wij hebben de commerciële rechtenhouder duidelijk gemaakt dat we het zwaar hebben, net als Lotus en Sauber. Het is niet beperkt tot één team."

Dat Force India het zwaarder dan normaal heeft komt doordat Caterham en Marussia eind vorig jaar onder curatele kwamen te staan. Hierdoor zijn een aantal leveranciers voorzichtiger geworden en verlangen ze snellere betalingen.