Vicepresident Sierra Leone in quarantaine om ebola

Redactie

Vicepresident Samuel Sam-Sumana van Sierra Leone heeft zichzelf voor drie weken in quarantaine geplaatst. Hij nam dit besluit nadat een van zijn lijfwachten was overleden aan ebola. Hij heeft iedereen die met de overleden man contact heeft gehad opgeroepen hetzelfde te doen, meldt de Sierra Leoonse staatsomroep zondag.

Onderminister voor informatie en communicatie Theo Nicol zei dat de vicepresident zijn officiële taken vanuit zijn huis zal vervullen. Na 21 dagen is het besmettingsgevaar geweken.

Het aantal nieuwe ebolagevallen in Sierra Leone is vorige week iets gestegen ten opzichte van de week ervoor, namelijk achttien vergeleken met zestien. Dit is een breuk in de dalende tendens in Sierra Leone.

De meeste nieuwe gevallen deden zich voor binnen de vissersgemeenschap. Naar aanleiding hiervan hebben de autoriteiten een nachtelijk uitvaarverbod ingesteld. Verder zijn veerdiensten beperkt en worden posten van de politie waar mensen op ziekteverschijnselen worden gecontroleerd versterkt. Ook mogen taxi's nog maar twee passagiers vervoeren en taxibusjes maximaal vier, om fysiek contact tussen passagiers te beperken.