N.E.C. kan kampioensfeest plannen, FC Oss periodekampioen

Redactie

N.E.C. heeft vrijdagavond een voorschot genomen op een snelle terugkeer in de eredivisie. Het elftal van Ruud Brood won in de eigen Goffert ook van Roda JC (3-0). Koploper N.E.C. vergrootte de voorsprong op de concurrent uit Limburg tot maar liefst zeventien punten. Eindhoven volgt na de nederlaag tegen De Graafschap (1-0) op achttien punten.

Navarone Foor was met twee treffers de gevierde man in Nijmegen. Hij tekende in de dertiende minuut voor 1-0. Zijn ploeggenoot Alireza Jahanbakhsh miste even later een enorme kans op 2-0. Roda JC wist het vele balbezit nauwelijks in kansen te vertalen. N.E.C. wist de voorsprong vrij eenvoudig te verdedigen en sloeg vervolgens toe in de slotfase. Christian Santos maakte na 84 minuten de 2-0, waarna Foor de eindstand bepaalde.

De titel in de derde periode ging verrassend naar FC Oss. VVV-Venlo had de beste papieren, maar de Limburgers kwamen tegen Achilles'29 niet verder dan 1-1. De Ossenaren profiteerden door Fortuna Sittard met 1-0 te verslaan. Johnatan Opoku Agyemang tekende tien minuten voor tijd voor de enige treffer.

Overige uitslagen Eerste Divisie:

Sparta Rotterdam - Jong FC Twente 1-2

FC Volendam - FC Emmen 3-2

FC Den Bosch - Telstar 1-2

Helmond Sport - RKC Waalwijk 3-0

Jong Ajax - MVV 1-3

Almere City FC - Jong PSV 2-2