FOK!kers gearresteerd in Rotterdam

KaoloJoeka

Donderdagmiddag zijn twee FOK!kers gearresteerd in het centrum van Rotterdam. Ze werden in de boeien geslagen en afgevoerd naar het politiebureau van Rotterdam-Rijnmond op het Stadhuisplein. De politie was extra alert vanwege mogelijke ongeregeldheden rondom de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma.

Een drietal FOK!kers had besloten om in het centrum van Rotterdam te gaan 'feunen', wat straattaal is voor zich ontspannen. Op het internet hadden zij gelezen dat AS Roma-fans graag mensen neersteken. Daarom besloten ze ter zelfverdediging messen mee te nemen. Ook hadden ze harddrugs bij zich, ter consumptie. Achteraf gezien was dit geen al te best besluit. Zij wisten toen echter nog niet wat er zou gaan gebeuren. Wat een leuke, maar vooral gezellige aangelegenheid had moeten worden, draaide uit op een dure grap.

Het noodlot sloeg toe op het moment dat de kornuiten werden aangesproken door een paar agenten. Deze vertrouwden de situatie niet en eisten een strafvorderlijke fouillering. Zo gezegd, zo gedaan. Uit de zakken van een van de personen kwamen een mes, vijf xtc-pillen en een gram speed tevoorschijn. Een ander had alleen een mes op zak. Persoon nummer drie was ook in het bezit van een mes, maar had dat vakkundig verstopt in een broodtrommel en werd daarom niet gesnapt.

De eerste twee personen werden in een busje geladen en meegenomen voor verhoor. Een daarvan heeft ongeveer vier uur lang in de cel vertoefd en hij kreeg uiteindelijk een boete ter hoogte van 350 euro. Een ander, degene die was opgepakt voor verboden drugs- en wapenbezit, is in hechtenis genomen voor een periode van 24 uur. Daarbovenop komt nog een geldstraf van onbekende hoogte. De derde persoon kwam er beter vanaf. Hij kreeg ter plaatse een proces-verbaal opgemaakt: 200 euro boete voor het 'zonder redelijk doel rondhangen' in een portiek.

Er kan geconstateerd worden dat niet alle mensen die zijn aangehouden op de dag van de beladen Europa League-wedstrijd, supporter zijn van de voetbalclubs Feyenoord of AS Roma. Ook staat het zo goed als vast dat FOK!kers maar beter niet van hun zolderkamer af kunnen komen. Dat gaat geheid fout.

De personen in kwestie hebben overigens liever niet dat hun identiteit in dit bericht bekend wordt gemaakt omwille van privacyredenen. Vanzelfsprekend respecteren wij die beslissing. Het zijn drie beruchte bezoekers van het Klaagbaakforum op FOK!.

Update 20.53 uur:
Zojuist is naar buiten gekomen dat de persoon die nog vastzat nu ook op vrije voeten is gesteld. Hij moest 17 uur lang op een advocaat wachten. De boete voor het bezitten van een steekwapen en drugs bedraagt uiteindelijk 750 euro.