Maduro: "Ik kan Griekse competitie niet meer serieus nemen"

Maarten (rubbereend)

De Griekse competitie is voor de derde keer dit seizoen stilgelegd. Hedwiges Maduro is er klaar mee en denkt aan een vertrek bij PAOK Saloniki.

Supportersrellen liggen ten grondslag aan het stilleggen van de competitie. De ongeregeldheden rondom de derby tussen Panathinaikos en Olympiakos afgelopen zondag was de druppel die de emmer deed overlopen.

Nog voor de aftrap bestormden supporters het veld, er werd met stoeltjes gegooid, spelers moesten rennen voor hun leven en fans raakten slaags met de politie. "Dit zijn gekken, geen fans", aldus Maduro tegen de NOS.

"Het is een maatschappelijk probleem hier", vervolgt de voormalige speler van Ajax. De voorzitters van de twee Griekse topclubs wilden zelfs met elkaar op de vuist. "Stel je voor dat Marc Overmars van Ajax en Marcel Brands van PSV met elkaar gaan vechten. Dat is toch niet normaal?"

Maduro denkt niet dat hij nog lang bij PAOK blijft. "Ik kan deze competitie eigenlijk niet meer serieus nemen. Er gebeuren altijd randzaken; ik wil gewoon voetballen."