Rechtszaak over dubbele moord Venray begint

Redactie

De rechtbank in Maastricht behandelt vanaf donderdag de zaak over de moord op twee Marokkanen in Venray in 2006. De twee Venrayse Marokkanen Karim Fourkour (19) en Fouad Bendalla (23) werden betrapt tijdens het leeghalen van een hennepplantage en ter plekke doodgeschoten. De lichamen waren jaren spoorloos, maar die werden vorig jaar opgegraven in een bos in Arcen.

De twee verdachten Lau G. (52) en Geert G. (40) werden kort voor de vondst vorig jaar voor de derde keer aangehouden voor de zaak. Lau G. zou zijn betrokkenheid bij de gruwelijke moord zeer uitgebreid en gedetailleerd hebben opgebiecht aan een medegedetineerde toen hij in Duitsland in de cel zat. Geert G. wees de plek aan waar de mannen lagen. De verdachten beschuldigen elkaar ervan dat ze de fatale schoten hebben gelost.

Er zijn vijf dagen uitgetrokken voor de zaak. Donderdag worden vijf getuigen gehoord. Het gaat vooral om familieleden van de twee verdachten. Wanneer de officier van justitie met zijn eis komt, is nog niet bekend. De uitspraak staat gepland op 2 april.