Meerkamper Braun mag alsnog naar EK indoor

Frank (franklop)

Meerkamper Pieter Braun mag zijn koffer gaan pakken voor de EK indoor in Praag. De 22-jarige Brabander heeft op basis van zijn recente prestaties alsnog een uitnodiging van de Europese atletiekfederatie gekregen. Braun werd medio februari tweede op het NK indoor, achter Eelco Sintnicolaas.

Sintnicolaas, regerend Europees kampioen, was al verzekerd van deelname aan de zevenkamp in Praag. Hij krijgt dus gezelschap van zijn talentvolle landgenoot. Door de toevoeging van Braun telt de volledige Nederlandse ploeg zeventien atleten.

Het lijkt erop dat ook Nadine Broersen het EK indoor, gaat halen. De 24-jarige meerkampster liep zondag een blessure aan haar linkerenkel op bij de NK indoor. Een MRI-scan wees dinsdag uit dat de schade meevalt.

"Bij de sportarts geweest voor onder andere een MRI", schreef Broersen op Facebook bij een serie foto's waarop ze alweer trainend, met een ingetapete enkel, te zien was. "M'n enkel is vakkundig gemummificeerd zodat ik nu weer lekker kan krachttrainen!"

Broersen geldt in Praag als een van de favorieten voor goud. Ze is regerend wereldkampioene indoor op de vijfkamp. De Europese titelstrijd begint op 5 maart.