Beurs luidt start nieuwe motorseizoen in

Redactie

De MOTORbeurs staat weer voor de deur en daarmee de start van het nieuwe motorseizoen. Veel liefhebbers die zich in de winter niet op de motor wagen, grijpen het jaarlijkse evenement aan om hun voertuig uit de stalling te halen. En dan is het oerend hard op weg naar de Jaarbeurs in Utrecht, waar vanaf donderdag tot en met zondag de 31 editie van de MOTORbeurs plaatsvindt.

"Het is een traditie. Ze komen uit alle hoeken en gaten naar Utrecht", zegt een woordvoerder van de organisatie. Vorig jaar trok de beurs bijna 90.000 bezoekers en dit jaar wordt gerekend op ongeveer hetzelfde aantal. "Het wordt vol gas genieten van motoren, gezelligheid, entertainment, demonstraties, cafés en terrassen, prijst de organisatie de beurs aan."

Nederland telt 650.000 geregistreerde motorfietsen, meldt de overkoepelende motorbond KNMV, en 1,3 miljoen Nederlanders zijn in het bezit van een motorrijbewijs.

Nederlandse motorrijders rijden gemiddeld 3400 kilometer per jaar. "Dat is een laag gemiddelde, waaruit valt op te maken dat het Nederlandse motorkorps voor het overgrote deel bestaat uit mooiweerrijders", zegt een woordvoerster van de KNMV.

De motorbond drukt hen op het hart eerst te checken of de banden op spanning zijn, het oliepeil in orde is en of de remmen goed werken alvorens in het zadel te klimmen. En, zegt de KNMV: "Gun jezelf de tijd om te wennen als je voor het eerst van het seizoen weer op de motor zit."

Met de verkoop van nieuwe motoren ging het in het afgelopen jaar weer een stuk beter na het rampjaar 2013, toen er voor het eerst sinds 1987 minder dan 10.000 stuks werden verkocht. In 2014 waren het er 10.354, een stijging met 12,1 procent.