Negen doden bij schietpartij restaurant Tsjechië

LTVDK

In een restaurant in Uhersky Brod, een stad in in het oosten van Tsjechië, zijn dinsdagmiddag door een schietpartij tenminste negen mensen om het leven gekomen. Dit meldt de Tsjechische zender CT24.

Volgens de Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken Milan Chovanec zijn er dinsdag negen klanten bij de schietpartij om het leven gekomen. Vermoedlijk is de dader bij de overmeestering van de politie neergeschoten en daarbij komen te overlijden. De schutter kwam het restaurant binnen en begon om zich heen te schieten, over het motief is verder nog weinig bekend.

Update 16.50 uur:
Op het moment van de schietpartij telde restaurant Druzba een twintigtal klanten. De schutter opende direct bij binnenkomst het vuur en loste daarbij zo'n 25 schoten. Hij was afkomstig uit het dorp zelf en was vermoedelijk geestesgestoord.

Tsjechische media melden dat de man een lokaal nieuwsstation had gebeld om zijn daad aan te kondigen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken, Milan Chovanec gaat het hoogstwaarschijnlijk niet om een terroristische aanslag.