BREIN richt vizier op Popcorn Time

Danny

Tim Kuik en zijn hypocriete clubje BREIN richten, nadat ze meermaals faalden in het offline krijgen en houden van The Pirate Bay en honderden andere torrentsites, hun pijlen op de populaire streamingclient Popcorn Time. In de afgelopen dagen wist BREIN de beheerders van een aantal Nederlandse sites middels dreigementen zover te krijgen hun sites op slot te zetten.

Hoe effectief het verwijderen van een aantal Nederlandse mirrors is in het tegengaan van de populaire dienst moet nog blijken. Zo is popcorn-time.se nog gewoon online en ook popcorntime.io, waar de oorspronkelijke versie is te downloaden, is nog gewoon bereikbaar. Ook een aantal Nederlandse mirrors, zoals popcorn-time-download.nl werkt nog gewoon, wat doet vermoeden dat het persbericht van BREIN weer eens een opgehouden - we willen meer geld want kijk hoe effectief we zijn - bedelhand is naar de entertainmentindustrie.

Popcorn Time (en fork Time4Popcorn) bieden een vergelijkbare on-demand ervaring als diensten als Netflix, maar met een veel uitgebreider aanbod. In Nederland is de dienst sinds enkele maanden officieel illegaal, maar dat heeft vooralsnog niet weten te voorkomen dat deze in Nederland enorme populariteit heeft verworven.

popcorn time
Popcorn Time