Voor de laatste keer bovengronds door Delft

Redactie

In de nacht van zaterdag op zondag rijdt er voor het laatst een trein over spoorviaduct van Delft. Het begin jaren zestig gebouwde viaduct wordt vervangen door een spoortunnel die op 28 februari tegelijk met het nieuwe ondergrondse station opengaat.

Het spoorwegviaduct werd gebouwd tussen 1960 en 1965 en ligt tussen de Kampveldweg en de Houttuinen, net ten noorden van station Delft.

Op het het steeds drukker wordende Nederlandse spoornetwerk was het Delftse viaduct met zijn twee sporen de laatste jaren een flessenhals geworden. Bovendien was er de geluidsoverlast voor de omwonenden en was het viaduct niet bepaald een toonbeeld van schoonheid in de monumentale stad.

Als de trein in de nacht van zaterdag op zondag Delft voor het laatst bovenlangs heeft gepasseerd, gaat ProRail aan de slag om het bestaande spoor aan te sluiten op de lang verwachte spoortunnel. De werkzaamheden gaan een kleine week duren. In die week zullen treinreizigers tussen Schiedam en Den Haag Hollands Spoor met bussen worden vervoerd.

In maart begint de sloop van het viaduct.