Bernardo Silva redt Monaco, Standard Luik nadert Belgische top

Redactie

De Franse titel is ver weg, maar AS Monaco houdt wel zicht op Europees voetbal. Bernardo Silva voorkwam vrijdagavond op bezoek bij Nice nieuw puntenverlies: 0-1. De Portugees, na een uur ingevallen voor de Bulgaarse spits Dimitar Berbatov, scoorde vijf minuten voor het eindsignaal.

Monaco speelde de hele tweede helft met tien man. De Tunesiër Aymen Abdennour kreeg vlak voor rust rood. Doelman Maarten Stekelenburg keek zoals zo vaak dit seizoen vanaf de reservebank toe. De oud-Ajacied moet het hebben van de bekerwedstrijden.

Door de benauwde zege passeerde Monaco Saint-Etienne op de ranglijst en is nu vierde met 43 punten. Koploper Olympique Lyon heeft er al 51.


Standard Luik heeft zich vrijdag met winst op Waasland-Beveren op de derde plek van de Belgische competitie genesteld. De ploeg van trainer José Riga won op Sclessin met 3-2, het winnende doelpunt kwam in de 85e minuut van Mehdi Carcela-Gonzalez.

Ronnie Stam ontbrak in de selectie van de 'Rouches', die nog één punt minder hebben dan Anderlecht. Koploper Club Brugge staat vijf punten voor op Standard Luik.