PL Darts: Voorbeschouwing week 3

Tom (Nappie-Oleon)

Vanavond vormt de stad van de Beatles, Liverpool, het decor van de derde ronde van de Premier League of Darts. Met plaats voor 8.000 man is de Echo Arena is één van de grotere arena’s in de serie, hetgeen garant staat voor een rumoerige avond. Stephen Bunting komt uit de regio en speelt dus een thuiswedstrijd.

Vorige week een overkomelijke nederlaag tegen Van Gerwen, en ook deze week hoeft er niet perse gewonnen te worden. Bunting treft namelijk geen gemakkelijke tegenstander in Phil Taylor. Met zijn nieuwe, even zo lichte darts (12 gram) is Family Guy nog niet de dominerende speler die hij normaal is. Toch zal hij kansen voelen tegen The Power. De enige keer dat ze tegenover elkaar stonden op een groot toernooi won Bunting immers (European Championship, 10-9). Taylor sprak eerder al uit onder de indruk te zijn van Bunting: "Het is een geweldige gast, als hij aan het trainen is, heb je niet in de gaten dat hij in de ruimte aanwezig is. Hij is als een sluipmoordenaar."

Het wordt hoog tijd dat Raymond van Barneveld punten gaat pakken. Nog nooit is de vijfvoudig wereldkampioen begonnen met twee nederlagen. Tegenstander Peter Wright lijkt nu de ideale tegenstander, Snakebite zit namelijk zelf ook niet in zijn beste periode. In vier onderlinge ontmoetingen verloor Van Barneveld nog nooit van de Schot. De laatste twee keer dat Barney op het podium stond in Liverpool vertrok hij met twee punten. Een ding is zeker, na deze week zal de verliezer moeten strijden tegen het degradatiespook.

Michael van Gerwen maakte afgelopen donderdag indruk toen hij Gary Anderson versloeg in de finale van de German Darts Championship. Vanavond staan beide darters weer tegenover elkaar en de Vlijmenaar zal de Schot op dezelfde manier willen verslaan als in Duitsland. "Ik zei tegen Gary dat ik hetzelfde wil doen in Liverpool", aldus Mighty Mike. Vanavond hoopt hij weer een gemiddelde score van 118 te halen. "Zo wil je altijd een wedstrijd spelen, maar het is ontzettend moeilijk. Als het dan lukt, is het briljant." De laatste ontmoeting voor de camera's was de halve finale van het WK. Van Gerwen zal gebrand zijn om zich voor dat verlies te wreken.

Deze week is de Premier League te zien op TV via RTL7 op 19 februari vanaf 24.00 uur na de Europa League.

PL week 3 - Liverpool    
James Wade (ENG) vs Dave Chisnall (ENG)
Peter Wright (SCH) vs Raymond van Barneveld (NED)
Phil Taylor (ENG) vs Stephen Bunting (ENG)
Michael van Gerwen (NED) vs Gary Anderson (SCH)
Adrian Lewis (ENG) vs Kim Huybrechts (BEL)