Eredivisie: Preview speelronde 24

Sjors (Sj0rSz)

Vanavond gaat in de Eredivisie speelronde 24 alweer van start. Na deze week volgen dus nog tien ronden, en dan zit de competitie er alweer op. Maar zover is het lang niet! Daarom blikken we ook deze week weer vooruit op de wedstrijden, die gaan komen.

NAC Breda en sc Cambuur Leeuwarden trappen speelronde 24 vanavond om 20.00 uur in gang. En de Friezen hebben mooie herinneringen in Breda. Afgelopen seizoen werd al met 1-0 gewonnen. Ook dit jaar ligt, gezien het povere spel van de Bredanaars, een zege in het verschiet. Toch won NAC Breda eerder dit seizoen in Friesland, wat overigens de laatste zege voor de Brabanders in de Eredivisie zou zijn. Erik Falkenburg maakte toen het doelpunt.


Wie is dit weekend de beste in de Derby van het Noorden? (PRO SHOTS / Jan Kanning)

Een dag later is het de beurt aan ADO Den Haag en PEC Zwolle. De Zwollenaren hebben geen goede relatie met Den Haag, aangezien van de negen keer maar één keer werd gewonnen. De laatste drie duels eindigden echter in een gelijkspel, dus helemaal puntloos is het ook niet. ADO Den Haag pakte uit zijn laatste drie duels zeven punten en kent dus een prima reeks. Bij PEC Zwolle gaat het iets minder goed; zij verloren hun laatste twee duels.

Overmorgen is het weer tijd voor de Derby van het Noorden tussen sc Heerenveen en FC Groningen. De Friezen waren tot nu toe 20 keer gastheer voor de wedstrijd met de Groningers en wonnen liefst vijftien keer. FC Groningen was drie keer het beste, maar de laatste zege dateert alweer van vier jaar geleden. Eerder dit jaar eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel: 1-1.


Houdt Vitesse de opgaande lijn vast en wint het ook van FC Twente? (PRO SHOTS / Stanley Gontha)

Tot slot gaan ook FC Twente en Vitesse de strijd met elkaar aan. Beide ploegen maken een matig seizoen door, al lijken de Arnhemmers na vier opeenvolgende zeges de lijn naar boven weer gevonden te hebben. FC Twente verloor zijn laatste drie duel, dus het contrast is in dat opzicht groot. Eerder dit seizoen werd het in Arnhem 2-2, waar FC Twente vorig jaar in eigen huis met 2-0 won. Alles is dus mogelijk.