Boko Haram valt legerbasis in Kameroen aan

Redactie

Een legerbasis in Kameroen is dinsdag aangevallen door honderden strijders, die vermoedelijk horen bij de extremistische beweging Boko Haram. Dat heeft het Kameroense leger gezegd. De legerbasis in Waza werd geplunderd en er werd brand gesticht bij tientallen huizen rondom de basis. Na hun daad vluchtten de strijders terug naar Nigeria.

In totaal kwamen bij de aanval vijf militairen om het leven, nog eens acht raakten gewond. Terwijl de aanval gaande was, voerden staatshoofden uit Centraal-Afrikaanse landen overleg in de Kameroense hoofdstad Yaoundé overleg over de oprichting van een gezamenlijke troepenmacht die de strijd met Boko Haram aan moet gaan.

Boko Haram is een van oorsprong Nigeriaanse beweging en strijd daar al ruim vijf jaar tegen de regering. Kortgeleden heeft de beweging ook in buurlanden Kameroen, Niger, Tsjaad en Benin aanslagen gepleegd. Als gevolg van het geweld zijn zo'n 157 duizend mensen Nigeria ontvlucht. In Nigeria zelf zijn bijna een miljoen mensen ontheemd geraakt.