Verstappen: "Pas in Melbourne moet ik snel zijn"

Stefan (sportfreak)

Max Verstappen heeft al 750 kilometer afgelegd in de Formule 1-bolide van Toro Rosso. De Limburger kwam begin deze maand in twee dagen tot 170 ronden op het circuit van Jerez. De jongste Formule 1-coureur aller tijden vervolgt zijn 'opleiding' donderdag op de eerste van vier testdagen in Barcelona.

De eerste kennismaking beviel Verstappen goed. "Ik heb lange runs gemaakt om vertrouwd te raken met de auto en vooral om goed te begrijpen hoe de banden zich houden. De motor deed het goed. Tijden waren niet belangrijk."

Tijden op de testdagen zeggen namelijk niks, meent Verstappen. "Omdat je niet weet hoe de andere teams hun auto hebben afgesteld en met hoeveel benzine ze rijden. Er komen ook updates, zodat je steeds weer in een andere auto rijdt. Eigenlijk blijft alleen de basis hetzelfde."

Tijden gaan pas tellen over een maand, wanneer de 17-jarige Verstappen in de Grand Prix van Australië zijn racedebuut maakt. "Pas in Melbourne moet ik snel zijn. De verwachtingen zullen wel groot zijn, maar ik denk er nog niet zo over na. Als ik zevende of achtste word, zal dat bij Toro Rosso wel voelen als een overwinning."