Salamander Klöpping krijgt eigen talkshow

Redactie

Tech-expert Salamander Klöpping, een pratende handpop die is gemodelleerd naar Alexander Klöpping, krijgt zijn eigen talkshow binnen het VPRO-programma Zondag met Lubach. De tweede reeks, die zondag van start gaat, kent het wekelijks terugkerende item Salamander met een Ander, waarin hij prominente gasten interviewt in de stijl van zijn grote voorbeeld Sven Kockelman.

Onder meer NOS-presentator Herman van der Zandt, wetenschapsjournalist Govert Schilling, 3fm-coryfee Giel Beelen en weerman Peter Kuipers Munneke zullen te gast zijn. Dat heeft de redactie van het programma ZML maandag gemeld.

Het blokje technieuws dat Klöpping in het eerste seizoen wekelijks deed, komt hiermee te vervallen. De VPRO bestelde onlangs twee nieuwe seizoenen van het satirische programma Zondag met Lubach. Lubach gaat de twee nieuwe series maken met vrijwel hetzelfde team als de eerste serie afleveringen die in november en december werd uitgezonden.

Het programma, waarin de cabaretier op eigenzinnige wijze het nieuws van de afgelopen week doornam, kreeg op Twitter en van recensenten veel lovende kritieken. Het programma wist zelfs de Rijksvoorlichtingsdienst aan het schrikken te maken met een vermeend drone-filmpje dat op het Binnenhof zou zijn gemaakt. De RVD stelde een onderzoek in. Maar het bleek te gaan om opnames die in miniatuurdorp Madurodam waren gemaakt.