Manchester United worstelt zich langs Preston North End in FA Cup

Boris (borisz)

Manchester United heeft zich ten koste van Preston North End geplaatst voor de kwartfinale van de FA Cup. Het ging met pijn en moeite voor de Engelse grootmacht. Het werd 1-3 voor de bezoekers uit Manchester. 

Trainer Louis van Gaal besloot een sterk gewijzigd elftal de wei in te sturen. De oefenmeester gunde Paddy McNair, Jonny Evans, Adnan Januzaj en Robin van Persie rust. Voor hen in de plaats traden Antonio Valencia, Chris Smalling, Luke Shaw, Marouane Fellaini en Ander Herrera aan.

Van Gaal had, zoals gewoonlijk dit seizoen, ruimte gemaakt voor Daley Blind op het middenveld. De Nederlander kreeg de opdracht mee om het spel te verdelen, maar had moeite om de ban te breken. Zijn passes werden telkens onderschept door spelers van Preston North End.

Vlak na de rust resulteerde het moeizame spel van Manchester United erin dat Preston North End op voorsprong kwam. Linksbuiten Scott Laird schoot snoeihard binnen en doelman David De Gea kon de bal alleen nog met zijn vingertoppen beroeren. Een ingreep van Van Gaal bleek beslissend voor het wedstrijdbeeld. Hij haalde de zwak spelende Radamel Falcao naar de kant voor Ashley Young. De vlugge aanvaller stond niet veel later aan de basis van de gelijkmaker, waarachter Ander Herrera zijn handtekening zette.

Niet veel later zorgde Fellaini ervoor dat United met de schrik vrij kwam. De Belgische middenvelder kreeg de bal op een presenteerblaadje van Valencia, leek al binnen te koppen, maar had de rebound nodig om zijn ploeg op 1-2 te zetten. Pas in de 88ste minuut wist United zeker dat het zich zou plaatsen. Wayne Rooney verzilverde een penalty en zorgde daarmee voor een onoverbrugbare afstand met Preston North End.

Manchester United zal in de kwartfinale thuis aantreden tegen Arsenal zo bleek uit de loting voorafgaand deze wedstrijd. De kwartfinales staan gepland voor 7 en 8 maart.