Robben op zijn hoede voor Shakhtar Donetsk

Redactie

Arjen Robben waakt bij Bayern München voor onderschatting van Shakhtar Donetsk, de komende tegenstander in de Champions League. Volgens de Nederlandse aanvaller ligt het gevaar op de loer dat de Duitsers de confrontatie met de Oekraïense kampioen te makkelijk opnemen.

"Ik heb het gevoel dat veel mensen Shakhtar een beetje onderschatten. Dat moeten we niet doen, want het is echt een heel goede ploeg", zei Robben. Bayern München treft Sjachtar dinsdag in Lviv, een stad in het westen van Oekraïne, omdat het in de oostelijke stad Donetsk veel te gevaarlijk is om te voetballen.

Met Luiz Adriano heeft Sjachtar Donetsk de topschutter van de Champions League in huis. De Braziliaanse spits scoorde liefst negen keer in vijf wedstrijden. "Ze hebben voorin een paar snelle en gevaarlijke Brazilianen rondlopen", weet Robben. "Daar zullen we voor moeten oppassen. We moeten het beste in onszelf naar boven halen, anders wordt het niets. Sjachtar zit niet voor niets bij de laatste zestien in de Champions League."