Team CLAFIS wil Schouten, Bowe en Blokhuijsen aantrekken

Peterselieman

Het schaatsteam CLAFIS wil zich voor komend seizoen versterken met Irene Schouten, Brittany Bowe en ook Jan Blokhuijsen, zo meldt CLAFIS-directeur Bert Jonker. Met Schouten en Bowe zijn inmiddels de eerste gesprekken gevoerd.

Voor Jonker zou de komst van Schouten een logische zijn, omdat hij een eigen vrouwenmarathonploeg wil beginnen. "Onze ploeg is een schaatscoalitie met CLAFIS voor de langebaan en A-Ware voor de marathon. Ik zou graag meer dwarsverbanden zien. Voor Irene geldt dat ze iedere mass start op het podium staat, dan kan je wel iets. Bovendien is het een slimme en leuke tante."

Bowe moet als trainings- en sparringpartner van Heather Richardson gaan fungeren. Beide Amerikaanses reden tot dit seizoen al in één ploeg. Blokhuijsen zou in het team van coach Jillert Anema samen met Jorrit Bergsma en de Fransman Alexis Contin de allroundploeg moeten gaan vormen. Blokhuijsen staat momenteel onder contract bij Team Corendon, maar daar botert het niet met coach Jan van Veen. De schaatser staat ook in de belangstelling van Team Stressless van coach Bart Veldkamp.