Attila's laatste avondmaal

Stefan Walthie (StefanW)

Na drie ruiters van de apocalyps gezien te hebben in de Attila-trailers de afgelopen maanden, is het nu tien dagen voor release tijd voor de laatste ruiter, de dood.

De nieuwe Total War game draait namelijk om Attila de Hun, die de beschaafde wereld in de 5e eeuw liet beven en sidderen. De christenen waren er namelijk heilig van overtuigd dat het einde der tijden nabij was en dat Attila letterlijk de dood zelve was. Historisch gezien waren Attila's rooftochten dan ook het begin van het einde van het Romeinse rijk, maar gelukkig is Total War: Attila een computerspelletje en kun je er je eigen draai aan geven.

De game gooit het over een radicaal andere boeg dan zijn voorgangers, want waar in andere Total War-games elke factie klein begint en de wereld moet gaan veroveren, is het grootste deel van de wereld in Attila in het begin onder controle van het westelijke en oostelijke Romeinse rijk maar verliezen die gaandeweg terrein. Probeer je Rome te redden of ga je het platbranden? Of speel je liever een van de barbaarse stammen die hun kans schoon zien om een nieuw koninkrijk te stichten waar het Romeinse rijk instort?

Total War: Attila komt 17 februari uit voor PC.