Fed Cup-team strijdt met Australië om plek in wereldgroep

Boris (borisz)

Het Nederlands Fed Cup-team zal voor een plek in wereldgroep I moeten stijden tegen Australië. Dit heeft de loting in Londen dinsdagmorgen uitgewezen. Nederland zal opnieuw thuis spelen en kan daardoor de ondergrond bepalen waarop gespeeld gaat worden. 

De Australische vrouwen verloren afgelopen weekeinde in de eerste ronde van de wereldgroep met 4-1 van Duitsland en moeten daardoor een promotie/degradatieduel spelen. Het Nederlands team van captain Paul Haarhuis, met daarin Kiki Bertens, Arantxa Rus, Richel Hogenkamp en Michaëlla Krajicek, versloeg in werelgroep II Slowakije in Apeldoorn met 4-1 en mogen daardoor strijden voor en plekje op het hoogste niveau.

Bij Australië speelden afgelopen weekend Samantha Stosur (WTA-25) en Jarmila Gajdošová (WTA-54) de singlepartijen. Ook Casey Dellacqua (WTA-35) was geselecteerd en speelde in de dubbelwedstrijd. Het land heeft drie dames in de top zestig van de wereld en is daarmee op papier wel de favoriet om zich te handhaven. Kiki Bertens is met een 70e plaats de hoogst genoteerde Nederlandse op de wereldranglijst. 

De playoffs staan gepland voor 18 en 19 april. De winnaar van deze ontmoeting speelt volgend jaar in wereldgroep I. De verliezer komt uit in wereldgroep II.