Bolelli wint openingspartij Rotterdam, Gulbis uitgeschakeld

Redactie

De Italiaanse tennisser Simone Bolelli heeft maandag de openingspartij gewonnen van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. De nummer vijftig van de wereld was in Ahoy snel klaar met Lukas Rosol uit Tsjechië: 6-3 en 6-1. Bolelli staat in de tweede ronde tegenover de winnaar van de partij tussen de Rus Andrey Kuznetsov en Milos Raonic, de Canadese nummer twee van de plaatsingslijst.

De 29-jarige Italiaan won vorige maand met landgenoot Fabio Fognini de dubbeltitel op de Australian Open. Bolelli werd vorige week door toernooidirecteur Richard Krajicek toegevoegd aan het deelnemersveld in Rotterdam, nadat Jo-Wilfried Tsonga zich geblesseerd had afgemeld.

De eerste verrassing in het tennistoernooi van Rotterdam heeft zich maandagmiddag al voorgedaan. De Let Ernests Gulbis, die als zesde was geplaatst, vloog er meteen in de eerste ronde uit door toedoen van Dominic Thiem.

De Oostenrijker zegevierde overtuigend in twee sets: 6-4 en 6-2. De partij duurde nog geen uur en tien minuten.

Het optreden van Jesse Huta Galung en Glenn Smits in het dubbelspel van het tennistoernooi in Rotterdam heeft amper drie kwartier geduurd. De ervaren Pakistaan Aisam-Ul-Haq Qureshi, die in het verleden dubbelde met Jean-Julien Rojer, en zijn Servische partner Nenad Zimonjic stuurden het Nederlandse duo maandag met 6-1 en 6-3 naar huis.

Smits deelname aan het toernooi in Rotterdam was bijzonder. Als clubkampioen van RLTC uit Ridderkerk mocht hij meedoen aan een kwalificatietoernooi wat hij won. Daardoor mocht hij aan de zijde van Huta Galung dubbelen in Ahoy.