Sportblog: Kinderen kapen FOX & Depay geeft moeder auto

Maarten (rubbereend)

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen. Vandaag is er een extra editie om het vele leuks met jullie te kunnen delen.

Laagste score ooit in basketbalwedstrijd
In basketbalwedstrijden wordt er meestal driftig op los gescoord. De ploegen van de middelbare scholen Bibb County en Brookwood uit Alabama doen hier meestal vrolijk aan mee, want in november won Brookwood nog met 40-36 van Bibb County. Wij moesten dan ook even tweemaal met de ogen knipperen om te geloven dat het slechts 2-0 in het voordeel van Bibb County was geworden.

Volgens Tuscaloosanews was Brandon Rutledge degene die in de eerste minuut uit een rebound scoorde. De overige 31 minuten gebeurde er helemaal niets meer. Beide ploegen beperkten zich tot verdedigen, omdat de coaches hun spelers wilden sparen. Het was voor hen namelijk al de vierde wedstrijd in een week tijd.

Toch is de 2-0 al eens eerder behaald, in 1977 in een duel in North Carolina tussen Durham Hillside en Roxboro Person.

Vieri ontdekt de selfiestick
Oud-voetballer Christian Vieri mag dan gestopt zijn met voetbal, hij is zeker niet gestopt met het maken van shots. Op zijn Instagram-account wemelt het namelijk van selfies, gemaakt met een selfiestick. De kiekjes vormen een kolderiek geheel, want ze lijken allemaal op elkaar. Het enige dat steeds anders is, zijn de personen op de foto. Bekijk de imposante selfiecarrière van de voormalig Italië-spits op Instagram.

Depay geeft zijn moeder een auto cadeau
PSV-speler Memphis Depay heeft veel aan zijn moeder te danken. Als steun en toeverlaat maakte zijn het mogelijk dat de jonge Depay zich volledig op het voetballen kon storten. Nu het voorspoedig gaat met de loopbaan van Memphis vond hij het tijd om wat terug te doen. Het gezin had het vroeger nooit breed maar dat is nu wel anders voor de jonge voetballer. Daarom wilde hij zijn moeder mee laten delen in zijn geluk met een speciaal cadeau. Hij verraste zijn moeder met een nieuwe auto, een Mercedes. Wel iets minder opvallend qua kleur dan zijn eigen camouflageauto.

 

Olympisch kampioen Jenner wordt vrouw
Oud-atleet Bruce Jenner zou bezig zijn met een vrij grote verandering in zijn leven: De geruchten zijn zeer sterk dat hij binnenkort als vrouw door het leven zal gaan. Er werd al maanden gespeculeerd over zijn steeds wat veranderende uiterlijk, maar PEOPLE zegt het nu zeker te weten: Bruce Jenner wordt een vrouw. "Hij is eindelijk gelukkig", aldus een bron dicht bij de familie. "Zijn familie staat volledig achter hem en dat is waarom dit ook de perfecte tijd is om deze beslissing eindelijk door te zetten."

De olympisch kampioen op de tienkamp van 1976 zou tevens bezig zijn met een realityserie, want hoewel het natuurlijk een enorme verandering is, moet er wel geld verdiend worden. Jenner is tegenwoordig een soort tv-persoonlijkheid, waardoor het grote publiek hem helaas vooral kent als 'iemand die bekend is omdat hij bekend is' en niet als olympisch kampioen op het koningsnummer van de atletiek.

Zijn uiterlijk zou al langzaam aan het veranderen zijn. Zo duiken er steeds vaker foto's van Jenner op met langer haar en make-up, wat hij volgens een insider doet om het voor zijn familie makkelijker te maken. "Hij heeft expres voor deze wat langzamere manier gekozen, om niet ineens iedereen totaal te shockeren." De verwachting is dat de 65-jarige oud-sporter binnenkort een volledig open interview zal geven op de Amerikaanse tv.

Priester aangezien voor Celtic-voetballer
Celtic heeft in de afgelopen transferperiode Michael Duffy aangetrokken. Vele fans van de Schotse voetbalclub zijn de speler via Twitter meteen gaan volgen, maar hebben niet helemaal goed opgelet. In plaats van de van Derry City voetballer Michael Duffy te volgen deden ze dat bij de priester Michael Duffy. De New Yorkse geloofsheer had nog nooit van Celtic gehoord, maar is door de vele volgers wel fan geworden van de club uit Schotland.

Voetbal kijken deed hij ook amper. "Ik kijk alleen af en toe tijdens het WK naar voetbal. Bijvoorbeeld als er een priester uit Ghana of Zuid-Amerika in New York op bezoek is." Duffy wenst zijn naamgenoot in ieder geval veel succes. "We zijn er trots op om een Duffy te zijn." Het verschil in de Twitternaam tussen beide Duffy's? De voetballer Duffy heeft een underscore achter zijn naam staan. Het heeft in ieder geval veel publiciteit opgeleverd, want de priester Duffy is inmiddels in veel landen bekend geworden.

Drieduizend euro geëist van Lukoki wegens heling
Voetballer en oud-Ajacied Jody Lukoki hangt een boete van drieduizend euro boven het hoofd zo laat Novum ons weten. Dat is de eis die de officier van justitie woensdag voor de rechter in Amsterdam uitsprak. Lukoki, tegenwoordig spelend voor PEC Zwolle, wordt verdacht van heling van een kostbaar horloge.

De 22-jarige aanvaller zou aan ene Dustin B. twaalfduizend euro hebben betaald om een horloge van het exclusieve merk Audemars Piguet voor hem te regelen. De nieuwwaarde van een dergelijk horloge kan, afhankelijk van het type, oplopen tot meer dan vijftigduizend euro. De officier stelt dat Lukoki had moeten weten dat het horloge van diefstal afkomstig is. Het voorval speelde zich af tussen november 2013 en mei 2014, toen Lukoki nog voor Ajax uitkwam.

Transfer Fletcher verrast Van Gaal
Louis van Gaal is over het algemeen een coach die niets ontgaat, zou je denken. Toch werd de manager van Manchester United gisteren voor met 3-0 gewonnen de return in de FA Cup tegen Cambridge United verrast. De oefenmeester had bij de reserves een plek ingeruimd voor Darren Fletcher, maar de middenvelder was minder dan 24 uur daarvoor verkast naar West Bromwich Albion.

Mogelijk had Van Gaal het zo druk met het bijspijkeren van zijn Engels dat hij het nieuws niet in de gaten kon houden. In plaats van Fletcher werd te elfder ure Ashley Young op de reservebank geposteerd.

Kinderen kapen uitzending van FOX Sports
In de rust van de wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Twente waren de mensen van FOX Sports druk bezig met de analyse van de eerste helft totdat ze onderbroken werden. Niet door een ballenjongetje, maar een hele horde kinderen, die van geen ophouden meer wisten: