Robben helpt Bayern aan welkome zege, Dortmund verlaat laatste plaats

Redactie

Bayern München heeft zaterdag na twee wedstrijden zonder zege weer eens een wedstrijd in de Bundesliga gewonnen. De koploper versloeg het VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens met 2-0. Arjen Robben zorgde voor het eerste doelpunt van de Beierse ploeg.

Bayern verspeelde de afgelopen twee speelronden vijf punten. Vorige week werd er met liefst 4-1 verloren bij VfL Wolfsburg. Dinsdag volgde een gelijkspel op eigen veld tegen Schalke 04: 1-1.

In Stuttgart kwam de zege echter nauwelijks in gevaar. Robben tekende vlak voor rust met een fraai schot voor de 0-1. David Alaba bracht met een rake vrije trap vlak na rust de 0-2 op het scorebord. Robben werd kort voor tijd naar de kant gehaald.


VfL Wolfsburg heeft zaterdag vrijwel meteen kunnen juichen voor een bijdrage van nieuweling André Schürrle. De Duitse ploeg nam hem voor 32 miljoen euro over van Chelsea en de wereldkampioen stelde zijn nieuwe werkgever niet teleur. Schürrle bediende Bas Dost al na drie minuten voor de 1-0 in het duel met Hoffenheim dat Wolfsburg uiteindelijk met 3-0 won.

De Duitse aanwinst wurmde zich na een paar minuten door de defensie van Hoffenheim en gaf een puike voorzet die Dost alleen maar binnen hoefde te lopen. Na een klein halfuur maakte Kevin De Bruyne er 2-0 van. Dost bediende de Belg in de slotfase nog voor de 3-0.

Door de overwinning bracht Wolfsburg het gat met nummer drie Schalke 04 weer op zeven punten. Schalke won vrijdag met 1-0 van Borussia Mönchengladbach. Koploper Bayern München heeft acht punten voorsprong op Wolfsburg.


Borussia Dortmund heeft zaterdag de laatste plaats in de Bundesliga verlaten. De dit seizoen tegenvallend presterende ploeg van trainer Jürgen Klopp stapte bij SC Freiburg met een overwinning (3-0) van het veld. Daardoor passeerde Dortmund Freiburg op de ranglijst.

Marco Reus zorgde al na negen minuten voor de voorsprong voor Dortmund. Dat deed de middenvelder op aangeven van Pierre-Emerick Aubameyang. Die speler uit Gabon zorgde zo'n tien minuten na rust zelf voor de 0-2 en even later ook nog voor de 0-3.

Dortmund heeft door de overwinning negentien punten na twintig wedstrijden. Freiburg heeft één punt minder, maar is daarmee geen hekkensluiter. VfB Stuttgart heeft ook achttien punten, maar een slechter doelsaldo dan Freiburg. 


Hertha BSC heeft zaterdag, twee dagen na het ontslag van trainer Jos Luhukay, weer eens gewonnen in de Bundesliga. De club uit Berlijn stapte na de uitwedstrijd tegen FSV Mainz 05 met een 2-0-overwinning van het veld. Roy Beerens zorgde voor het tweede doelpunt.

Luhukay werd donderdag ontslagen wegens de slechte resultaten van Hertha. Door een nederlaag (0-1) tegen Bayer Leverkusen op woensdag was de ploeg tot de voorlaatste plek in de Bundesliga afgezakt. Met Pal Dardai als eindverantwoordelijke op de bank, ging het tegen Mainz zaterdag een stuk beter. Jens Hegler benutte na ruim een halfuur een strafschop. Beerens verdubbelde vlak voor rust de marge.

Beide ploegen eindigden het duel met tien man door rode kaarten voor Loris Karius (Mainz) en Fabian Lustenberger (Hertha). Hertha klimt door de zege naar de dertiende plaats.