Blatter hekelt internationale media

Pino112

Voorzitter Sepp Blatter heeft in de aanloop naar de verkiezingen voor het leiderschap van der wereldvoetbalbond flink uitgehaald naar de internationale media. De Zwitser hekelde zaterdag de negatieve berichtgeving over de Afrika Cup. "Goed nieuws is geen nieuws meer", mopperde hij. "Ik zie alleen nog maar negatieve berichtgeving. We worden slaven van de media die hun negatieve mening maar blijven geven."

Blatter ergerde zich aan de verhalen over de zware ongeregeldheden rond de halve finale van de Afrika Cup tussen Ghana en Equatoriaal-Guinea, waarbij 36 gewonden vielen. "Ik herken me niet in de negatieve verhalen over voetbal in Afrika", zei hij. "Laat het gaan, laat het met rust, het toernooi is goed georganiseerd."

Blatter neemt het op 29 mei tijdens de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA op tegen de Nederlander Michael van Praag, prins Ali bin Al-Hussein van Jordanië en Portugees Luis Figo. Blatter denkt over de steun van de meeste Afrikaanse en Aziatische landen te beschikken.