Transgenders boos op Bruce Jenner

Redactie

De Amerikaanse transgendergemeenschap is niet blij met Bruce Jenner. De ex-man van Kim Kardashians moeder zou een coming-out als vrouw voorbereiden. Hij zou zijn mededeling via een tv-show wilen doen. Die aanpak valt volgens TMZ niet goed.

TMZ sprak met Zoey Tur, een bekende reporter en wetenschapper die als man werd geboren. Zij legt uit waar het probleem zit: "Als Bruce een vrouw wil zijn, dan moet hij daar gewoon mee voor de dag komen. Onze gemeenschap heeft een rolmodel nodig en wie is er beter dan de beste atleet van de wereld? Tur wijst erop dat onder transgenders zelfmoord zes keer zo veel voorkomt als onder de rest van de samenleving."

De transgenders zijn er niet blij mee dat het erop lijkt dat Bruce geld wil verdienen met zijn transformatie: "De manier waarop dit gaat, en dat hij bijvoorbeeld betaald wil worden voor interviews, vindt men niet leuk. Dit gaat om gelijke rechten, niet om het verkopen van een televisieshow. Bruce, kom gewoon uit de kast en stop met deze onzin", zo besluit Tur het interview.