Facebookgebruikers besmet met virus

Inolvidable

Meer dan 250.000 Facebookgebruikers zijn besmet met een computervirus. Een pornografische video circuleert op Facebook en leidt naar een besmette website. Dat meldt het programma Opgelicht. 

Het bekijken van de website is niet gevaarlijk. Op het moment dat gebruikers de video willen afspelen, wordt er gevraagd een 'Flash Player' te installeren om de video te bekijken. Door dit bestand te downloaden, wordt er een Trojaans paard geïnstalleerd. Het Trojaanse paard kan schade toebrengen aan de computer en de privacy van de gebruiker. Daarnaast blokkeert het virus ook virusscanners waardoor het moeilijk wordt om van het virus af te komen.

De snelheid waarmee het virus zich verspreidt, heeft te maken met een besmette computer en Facebook. Het virus tagt willekeurige vrienden op Facebook. De kans dat jouw vrienden op de link klikken omdat zij erin getagd zijn, is groot. 

Facebook zegt de verspreiding van het virus niet helemaal tegen te kunnen houden, maar zegt er wel alles aan te doen. Voor het kijken van een video hoeft er bijna nooit iets geïnstalleerd te worden, het is dus raadzaam om hier alert op te zijn.