Manor maakt F1-plannen 2015 bekend

Peterselieman

Manor heeft de plannen voor het Formule 1-seizoen 2015 bekendgemaakt. Het team opereerde de afgelopen jaren onder de naam Marussia, maar ging ten onder. Nu gloort er veel hoop op een doorstart, al gaat dat met horten en stoten.

Deze week werd bekend dat de onder curatele stelling op 19 februari opgeheven zal gaan worden. Donderdag werd daar aan toegevoegd dat de F1 Strategy Group de renstal geen toestemming heeft gegeven om half maart in Australië te starten met de 2014-auto.

Force India-vice-teambaas Bob Fernley heeft tegenover Sky Sports uitleg gegeven over de afwijzing. Hij stelt dat dat Manor/Marussia geen plannen voor het toekomstig recht van bestaan van het team heeft ingediend en dat het verzoek om met de 2014-auto niet ingediend was door de curatoren, maar door de teamleiding. Dit laatste is een vormfout. "Het is een zeer gevoelige kwestie, maar het moet wel volgens de regels gaan en we moeten wel een goede afweging kunnen maken. Beide was hier niet het geval."

Manor gaf gisteren een verklaring uit waarin staat dat de 2014-auto omgebouwd wordt, zodat deze aan de regels van dit seizoen zal gaan voldoen. Daarnaast wordt er gwerkt aan de 2015-auto.

Voormalig Marussia F1-baas Graeme Lowdon vindt het besluit van de F1 Strategy Group vreemd. Hij is nog wel betrokken bij het team. "Ik ben verrast door de reacties van vandaag, vooral wat betreft de berichten over het verzoek dat we gedaan zouden hebben voor de meeting van de Strategy Group op donderdag, waarvan ik kan bevestigen dat dit niet het geval is. Op 17 december vorig jaar hebben wij een aanvraag gedaan en sindsdien zijn wij aan het werk om te voldoen aan de vereisten die ons vervolgens werden medegedeeld, met name die aansluiten bij de nieuwe regels, op de uitgezonderde artikelen na."

Lowdon stelt dat Manor er alles aan zal doen om in 2015 op de Formule 1-grid te staan. Het team wil gaan racen.