Cocu: "Bekerverlies was een goede les"

Redactie

De spelersgroep van PSV beseft volgens trainer Phillip Cocu goed dat de strijd om de landstitel nog niet beslist is. De Eindhovense koploper heeft sinds donderdagavond twaalf punten voorsprong op nummer twee Ajax, dat met 0-1 van AZ verloor.

Zelf pakte PSV dinsdag drie punten op bezoek bij NAC Breda (0-2). "We zijn blij met het resultaat van Ajax, maar we zijn er echt nog niet", stelde Cocu vrijdag op de persconferentie. Zaterdagavond speelt PSV in de 22ste speelronde een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. "Er zijn nog dertien wedstrijden te gaan. Binnen de groep is er het besef dat de voet niet van het gaspedaal mag."

"Twaalf punten voorsprong is lekker, maar we zijn er gewoon nog niet. Het verlies in de beker is wat dat betreft een goede les geweest", aldus Cocu. PSV werd vorige maand door Roda JC uitgeschakeld in de strijd om de KNVB Beker. In de verlenging wonnen de Limburgers met 3-2.

FC Utrecht, de tegenstander van zaterdag, staat in de Eredivisie slechts twaalfde. Toch moet PSV volgens Cocu op zijn hoede zijn. "Zij missen Boymans, waardoor ze wat anders zullen spelen. We moeten opletten op de flanken, daar zijn ze gevaarlijk."