Acht jaar cel bejaarde na doodsteken vriendin

Redactie

De 80-jarige man uit Hilversum die vorig jaar juli zijn 74-jarige vriendin met negen messteken doodde, krijgt acht jaar cel wegens doodslag. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vrijdag bepaald. De officier van justitie had ook acht jaar cel geëist wegens doodslag.

De rechtbank leidt uit bloedspatpatronen af dat de man de vrouw gestoken heeft. De man en de vrouw uit Loosdrecht kenden elkaar ongeveer een jaar. De man bekende dat hij de vrouw met een wijnfles op haar hoofd sloeg toen ze de relatie wilde verbreken. Het steken zegt hij zich niet te herinneren.

Het stel was net terug van een bootreisje op de Donau. Tijdens dat reisje werd duidelijk dat de man liefst met haar alleen wilde zijn, terwijl zij juist graag gezellig contact met anderen maakte.

Toen de vrouw in Hilversum bij de man kwam eten voelde hij de bui al hangen. Ze kookten en aten samen, waarna bij de koffie het hoge woord eruit kwam en de vrouw een einde aan de relatie maakte. De gekrenkte man sloeg zijn vriendin in een woede-uitbarsting met een fles, waardoor ze viel en haar schedel brak. Daarna stak hij de haar.

De huishoudelijke hulp van de man vond de dode vrouw 31 juli in een bloedbad. De man lag op bed met een overdosis pillen die hij had opgespaard.