Jennifer Lawrence naakt voor Vanity Fair

Redactie

Jennifer Lawrence is volledig uit de kleren gegaan voor de maart-editie van het filmblad Vanity Fair. Op de website geeft het blad een voorproefje van de fotoshoot, waarvoor de actrice met een grote wurgslang poseerde.

De foto met de boa constrictor is een eerbetoon aan een beroemde foto uit 1981 van de Duitse actrice Nastassja Kinski. Jennifer ligt net als Kinski destijds op haar buik, terwijl de slang zich rond haar nek, langs haar zij en over haar billen heeft gewikkeld. De 24-jarige Hunger Games-ster was erg dapper en nonchalant, vertelt styliste Jessica Diehl. "Jennifer heeft de perfecte combinatie van kracht, seksualiteit, humor en, vooral, tomboy", zegt Diehl.

Op de cover staat een foto waarvoor Jennifer grotendeels onder water poseerde, met alleen haar schouders ontbloot. In een bijbehorend interview sprak de actrice over de hacker die afgelopen zomer naaktfoto's uit haar privécollectie online plaatste, samen met die van tientallen andere beroemde vrouwen. "Het is mijn lichaam en het zou mijn keuze moeten zijn", zo luidt een citaat uit het interview op de voorkant van het blad.